perjantai 6. tammikuuta 2012

Pirkkaa ja tomaattia


Tänään syömiseen meni enemmän aikaa kuin ruoan valmistamiseen, niinpäin meillä harvoin on, sillä nyhvään välillä keittiössä mittavia aikoja. Eikä syömiseenkään mennyt kauan, tiskitkin taisivat olla koneessa vartissa. Olen pariin kertaan kertonut seikkailuistani raviolien maailmassa ja tänään oli kolmas erä, tosin tällä kertaa taistelin niiden kanssa niinkin paljon kuin että otin ne pakkauksesta ja kylvin kiehuvaan veteen. Ostimme kokeeksi Pirkka-merkkisiä ricotta-pinaattitäytteisiä ravioleja.

Löysin vastikään Jokihaka kokkaa-blogiin ja sieltä otin ravioleille sopivan tomaattikastikkeen pienin muutoksin. 
  • noin 20 kpl pieniä erivärisiä tomaatteja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulin kynsi murskattuna
  • liraus balsamiviinietikkaa 
  • kevätsipulia silputtuna
  • ripaus sokeria
  • suolaa ja pippuria
  • kuivattua timjamia (ei ollut tuoretta)
  • basilikaa (kun tuoretta oli)
  • muutama tiikerirapu kuorittuna (kun tuli otettua sulamaan)
Laitoin ison kattilallisen vettä kiehumaan. Puolitin tomaatit, pilkoin kevätsipulin ja valkosipulin. Kaadoin pannulle oliiviöljyä, balsamiviinietikkaa, tomaatinpuolikkaat, sipulit ja yrtit. Annoin kuumentua ja lisäsin vähän suolaa, sokeria ja pippuria, maistelin. Maistui hyvältä, lisäsin vielä vähän etikkaa. Keitin pastan, valmisraviolit kypsyivät kolmessa minuutissa, ja saman verran aikaa pannulla viihtyivät tiikeriravut. Nostelin raviolit kastikkeeseen ja ripotin päälle parmesan-raastetta. Olipa hyvää! Raviolit olivat kyllä parempia kuin kumpikaan omista yrityksistäni, ilmavia, ehjiä, täytettä sopivasti, hyvä Pirkka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti