maanantai 9. syyskuuta 2013

Manchegopallerot

En tiedä millä nimellä näitä hauskoja tapaksia kutsuisi, mutta olkoon nyt vaikka palleroita. Otin niihin ohjeen Cardamomoland-blogista.
  • 100 g voita
  • 250 ml vettä
  • 150 g vehnäjauhoja
  • 1,5 tl pimentonia
  • 4 kananmunaa
  • 100g raastettua manchegoa
  • tuoretta persiljaa
  • suolaa ja pippuria
  • öljyä paistamiseen
Aloitin tekemällä taikinan mittaamalla veden ja voin kattilaan. Sulatin voin veteen ja annoin seoksen kiehahtaa. Sammutin liekin kattilan alta. Kaadoin jauhot ja niihin sekoitetun pimentonin kattilaan ja sekoitin rivakasti, kunnes taikina muodosti pallon. Sytytin liekin uudelleen kattilan alle ja taikinaa sekoitellen annoin sen kypsyä muutaman minuutin, ennen kuin taas sammutin liekin. Raastoin juuston hyvin ilmavaksi raasteeksi. Kun taikinapallo oli hieman jäähtynyt, sekoitin mukaan kananmunat yksi kerrallaan, sekä seuraavaksi raastetun juuston, silputun persiljan ja mausteeksi suolaa ja pippuria. 

Otin taikinasta kahdella lusikalla pienen lihapullan kokoisia nökösiä, joita luisuttelin lusikasta kuumaan öljyyn. Paistoin juustopalleroita 180 asteissa öljyssä noin 3-4 minuuttia ja nostin ne metallisella reikäkauhalla talouspaperin päälle odottamaan. Ohjeesta tuli noin 20 palleroa, jotka olivat sisältä ilmavia ja pinnastaan mukavan rapsakoita. Dippasimme niitäkin majoneesiin, samaan tapaan kuin eilen postaamiani perunakroketteja. Alkoi kyllä tuntua, että friteeratun ruoan kiintiö on vähäksi aikaa täynnä, ensi sunnuntaina pitää vielä jaksaa yksi ruokalaji!


Tulin äsken kotiin ensimmäisestä työvuorosta yli viiteen viikkoon. Onpa hieman jyrän alle jääneen olo, eikä taida päiväunetkaan olla kaukana. Päivän Vuelta-etappi tuolla tallentuu, minä taidan hetkeksi laittaa silmät kiinni...

6 kommenttia:

  1. On söpöjä palleroita! Tekee mieli ruveta tekemään tapaksia kun lukee näitä postauksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitä on kyllä kiva askaroida :) Ja etenkin syödä!

      Poista
  2. Tekee mieli vaikka mitä ruokia, kun lukee näitä postauksia!

    VastaaPoista
  3. Voi miten herkullisen näköisiä palleroita! Meillä nuo luultavasti häviäväisivät ennen kuin ehtisivät pöytään, koska nuoriso hullaantuu uppopaistetuista herkuista ;)

    Kuka sanoi, että kaiken aikaa kaiken syötävän on ehdottomasti oltava superterveellistä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi ei juuri kukaan! :D Mutta kyllä meillä kohta on vähän lomaa uppopaistamisesta, kunhan Espanja-haaste loppuu :)

      Poista