sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Pannukakkuviilausta


Tein viime helmikuussa japanilaistyylisiä korkeita pannukakkuja, jonka taikinaan jäi vielä parantamisen varaa. Sen jälkeen pannukakkurintamalla on ollut hiljaisempaa, vain strutsinmunasta tehtyjä lettuja on ollut pöydässämme sen jälkeen. Tänään tein korkeita pannukakkuja ja muuntelin hieman helmikuista ohjetta. En nyt ole ihan varma, menikö syteen vai saveen, ehkä vielä pientä viilausta tarvittaisiin. Tällä kertaa tein näin. Laitan kursiivilla kaikki muutokset edelliseen kertaan. Se ohje löytyy siis täältä

12 pannukakkua (ihan liikaa kahdelle, koska ihmeessä opin?)

  • 2,5 dl maidon ja kerman seosta (lähinnä kermatilkan käyttämiseksi loppuun)
  • 2 kananmunaa
  • 25 g sulatettua voita ja hieman lisää paistamiseen (taas paketin käyttö loppuun)
  • 4,5 dl vehnäjauhoja (kas jotain kohtaa en sörkkinyt)
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • hieman neutraalia kasviöljyä stanssien voiteluun
Sekoitin kaikki taikinan ainekset tasaiseksi seokseksi. Voitelin neljä metallista stanssia öljyllä sisäpuolelta ja hieman alareunasta ulkopuoleltakin, ettei taikina jäisi siihen kiinni. Kuumensin crêpe-levyn ja levitin sille hieman voita, nostin voidellut stanssit kuumenemaan levylle. Lusikoin stansseihin suuren lusikallisen melkoisen paksua taikinaa. Annoin pannukakkujen paistua ensin melko miedolla lämmöllä, kunnes taikina pintaan alkoi nousta pieniä ilmakuplia. Nostin stanssit pois silikonikärkisillä pihdellä, paljain sormin metallistanssit ovat aika kuumia käsitellä. Käänsin pannukakut, jotkut niistä hieman levahtivat, ehkä niissä oli aavistus liian paljon taikinaa. Pannukakkujen pohjat alkoivat olla jo niin paistuneita, että ne oli käännettävä. Painoin stanssit takaisin paikalleen, jolloin levahtanut taikina puristui irti pannukakuista ja saatoin syödä pieniä maistiaisia odotellessani. 


Pannukakuista tuli aika tiiviitä, myös makeutta olisi saanut olla hieman enemmän, vaikka laitoinkin ne tarjolle vaahterasiiparin, mansikoiden ja hedelmien kanssa. Liitän tämän postauksen CampaSimpukan ylälaidasta löytyvälle Pannukakut-välilehdelle, jonne kerään kaikki pannukakkuja vähänkään liippaavat postaukseni.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti