torstai 11. toukokuuta 2017

Pollo alla Cacciotora


Olisin laittanut ruoan työpäivän ajaksi hautumaan Crock Potiin, mutta minulla ei ollut pääraaka-ainetta, broileria varastoissani. Kävimme kaupassa nopeasti töiden jälkeen ja muistin, että minullahan on ruoanlaittoa mukavasti nopeuttava painekattila. Puolessa tunnissa kotiinsaapumisesta pataruoka oli kattilassa paineistettuna kypsymässä. Olisin mielelläni käyttänyt nahallisia ja luullisia paloja, mutta kaupassa ei ollut muita kuin valmiiksi marinoituja, joten tyydyin nahattomiin rintafileisiin.

Pollo alla Cacciatora neljälle (vaikka meitä on vain kaksi)

  • 4 broilerin nahatonta rintafilettä
  • 6 pientä suippoa paprikaa (2 punaista, 2 keltaista ja 2 oranssia)
  • 5 cm pätkä kesäkurpitsaa mandoliinilla siivutettuna
  • 1 suuri valkokuorinen sipuli (en tunne lajiketta)
  • 1 yksikyntinen valkosipuli
  • loraus oliiviöljyä 
  • iso nokare voita
  • 1 dl punaviiniä
  • 1 tölkki tomaattimurskaa + puoli purkillista huuhteluvettä
  • 4 pienehköä tomaattia lohkoina
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • suolaa ja pippuria
  • 1 tl chilihiutaleita
  • 1 rkl kapriksia
  • tuoretta oreganoa
  • tuoretta basilikaa
  • tarjoiluun ohuita parmesaanilastuja
Silppusin sipulit ja leikkasin tomaatit ja paprikat paloihin ja lohkoihin. Kuumensin painekattilan pohjalla oliiviöljyä ja kypsensin sipuleita, kesäkurpitsaviipaleita ja paprikoita hetkisen kattilassa koko ajan sekoitellen, noin 5 minuuttia. Kaadoin kattilaan tomaattimurskan, purkinhuuhteluveden ja tomaattilohkot sekä viinin ja sekoitin. Annoin seoksen kiehua kevyesti kattilassa. Kuumensin pannulla nokareen voita ja hieman oliiviöljyä ja paistoin fileitä molemmin puolin pari minuuttia, ripotin niille suolaa ja pippuria ja puristin mukaan sitruunamehun. Kun broileripalat olivat saaneet hieman väriä, nostin ne painekattilaan tomaattiseen kastikkeeseen ja upotin ne sinne. Lisäsin kaprikset, hieman suolaa, pippuria ja yrttejä. Laitoin painekattilan kannen paikalleen ja nostin lämpöä niin, että kannen painemerkki nousi puoleen väliin. 


Kypsensin ruokaa paineella noin 20 minuuttia, sammutin lieden ja jätin paineen omia aikojaan laskemaan ennen kuin avasin kannen noin vartin päästä. Broileri oli täysin nyhdettävän kypsää, kastike oli muodostunut kauniin punaiseksi ja paksuksi, hieman lisäsin pippuria ja yrttejä. Keitin pollo alla cacciatoralle kaveriksi pastaa ja tarjoilussa ripotin päälle vielä ohuita parmesaanilastuja ja tuoretta basilikaa. Puolet ruoasta jäi työlounaiksi. Lisään postauksen CampaSimpukan ylälaidan Painekattilakokkailua-välilehdelle, jonne kerään kaikki aihepiiriin liittyvät postaukset.



Giro d'Italian kuudes etappi oli ajettiin edelleen kauniissa kesäsäässä, ei sellaisessa lumituiskussa jollaisesta olemme saaneet ympäri Suomen nauttia jo monta päivää. Kerrankin hatka kesti loppuun asti ja voittajaksi selviytyi Silvan Dillier BMC-tallista. Bob Jungels jatkaa pinkissä. Suosikkinaironi on kymmenen parhaan joukossa, joka kelpaa minulle oikein hyvin.

Vannon, ettei ole käyttöpyöristämme

2 kommenttia:

  1. Ollapa painekattila! Tutustuin tuohon vehkeeseen Aussien purjehduskeikalla, siellä(kin) oli kätevä. Aikas herkun näköistä polloa tuli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Painekattila on kyllä kätevä, kun pääsi yli siitä pelkokertoimesta :D Nyt en vaan ollut pitkään aikaan muistanut sitä käyttää, kun muut härpäkkeet ja tekniikat olivat enemmän pinnalla. Pollo pistellään loppuun huomenissa, kun en ehdi kokkailla.

      Poista