keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Espanjalainen paahtovanukas - Creme Caramel

Vueltassa on viimeinen kolmannes jo hyvällä mallilla, eilisen etapin lopussa liikenneympyrä aiheutti sekaannusta, ei ehkä parhainta ratasuunnittelua. Mutta tänään on jälleen vuorossa mäkietappi, jonka maalikin on ylämäessä. 

Sen verran jäi kaihertamaan mieltä se Creme Catalana-ikuisuusprojekti, että piti kokeilla nyt vähän toisenlaista uunissa paistettavaa vanukasta. Ohjeen otin MAKU.fi-sivuilta ja se meni näin
  • 2 kananmunaa
  • 2 keltuaista
  • 2 tl appelsiininkuorta raastettuna
  • 2 dl sokeria
  • vaniljasokeria (laitoin yhden vaniljatangon siemenet)
  • 1,5 dl maitoa
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita kulhossa keltuaiset, kananmunat, maito, appelsiininkuoriraaste, 1,5 rkl sokeria ja vaniljasokeri (vaniljan siemenet). Kaada loput sokerista kuumalle pannulle ja anna sen sulaa ja paahtua. Kun se on kauniin väristä tulikuumaa lientä, kaada sitä tasaisesti neljän annosvuoan pohjalle ja annostele vanukasseos vuokiin. Aseta vuokat uunipannulle ja kaada pannun pohjalle kiehuvaa vettä niin, että sitä yltää ainakin sentin korkeudelle vuokien alareunasta. Kuuma vesi kypsentää vanukkaat lempeästi ja tasaisesti. Paista noin 45 minuuttia, kokeile tikulla. Kypsä vanukas ei tartu tikkuun. (meidän uunimme paistoi vanukkaat kypsiksi 35 minuutissa) Anna vanukkaiden hetken jäähtyä vuokissa. Pyöräytä terävällä veitsellä vuokan reunoista ja kumoa vanukkaat lautasille, hetken kuluttua sula sokeri valuu lautaselle ja sitä mukaa vanukaskin. Tarjoa jäähtyneinä. Käyttämäni sokeri oli muuten ruokosokeria, en tiedä kuinka äkkiä valkoinen sokeri paahtuu, käyttämäni oli samantien kauniin ruskeaa, kun suli pannulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti