tiistai 28. elokuuta 2012

Pinchos morunos

Eilen Vueltassa oli lepopäivä, ajajat eivät varmaan käyneet paljon yli satasen lenkillä. Tänään kisa jatkui, reitti kulki Ponteareasista Sanxenxoon, etapin pituus oli 190 km. John Degenkolb otti neljännen voittonsa, ihmemies tässä kisassa! Kokonaiskilpailu jatkuu samoissa asemissa. Huomenna on vuorossa henkilökohtainen aika-ajo.

Aloitin päivällisen valmistelun jo eilen. Löysin Trissalicious-blogista herkulliselta vaikuttavan kanavarrasohjeen. Leikkasin neljä broilerifilettä kuutioiksi ja tein niille marinadin. Siihen tuli:
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 1 tl chilijauhetta (unohdin kokonaan)
  • 0,5 tl kuivattua korianteria
  • 0,5 tl kuivattua kuminaa
  • 0,5 tl kuivattua oreganoa (laitoin basilikaa)
  • suolaa ja pippuria
Sekoitin kaikki marinadin ainekset keskenään tiiviisti suljettavassa astiassa ja lisäsin kanapalat, sekoittelin huolellisesti ja suljin kannen. Laitoin astian jääkaappiin seuraavaan päivään asti.  Etsin kyllä jauhettua chiliä, mutta ajatukseni harhautui jonnekin kuminan ja korianterin kohdalla, enkä muistanut jatkaa chilin etsintää.

Tänään olin jälleen ajastanut Kammenpyörittäjän ottamaan astian lämpenemään tuntia ennen kuin ehdin töistä kotiin. Olin liottanut bambuisia varrastikkuja koko päivän vedessä. Puikin 4-5 lihapalaa kuhunkin vartaaseen ja grillasin vartaita noin 5-6 minuuttia puoleltaan. Söimme vartaat grillattujen tomaattien, greippilohkojen, sipulin ja raikkaan salaatin kanssa. 




4 kommenttia:

  1. Vasta nyt kun olen lukenut blogiasi, olen todenteolla alkanut ymmärtää, miten sairaan raskas laji kilpapyöräily on. Nuo päiväetapit on kyllä hengästyttävän pituisia. Kauanko huipuilla menee aikaa tuollaisen 190 kilometrin polkemiseen?

    VastaaPoista
  2. Jonna: 4:45min:) Riippuu millainen reitti on. Jos on tasamaan etappi, se menee nopsemmin. Jos on ylämäkeä, se ottaa kauemmin.

    VastaaPoista
  3. Kuolaan aina näitä grilliruokia - meillä on kyllä taloyhtiössä grilli, mutta kukaan ei taida putsata sitä käytön jälkeen. Ei innosta jynssätä toisten makkarankuoria ennen omaa kokkausta...

    VastaaPoista
  4. Pintxot ja tapakset saa aina ajatukset lentämään niin nopeasti Espanjan lämpöön ettei voi tajutakaan.. Ja sitten on matkakuume valmis!

    VastaaPoista