tiistai 18. huhtikuuta 2017

Pannukakkuja ja juueiostoksia


Minun ei olisi pitänyt mennä koskaan Facebookiin, olen sen jälkeen tilannut vakka mitä niitten mainosten perusteella siellä tuleekaan kohdalle. Minulla on nyt mm. huopatossut, joissa on kumiset irtopohjat, omituisia vaatteita Amerikasta ja sitten on pannukakkujen paistamiseen tarkoitettu silikonimuotti. En suosittele. Ihan kiva idea, muttei toimi sitten yhtään. Ei se onneksi maksanut paljon. Eikä tartte neuvoa, että olisit lukenut kommentteja, en minä mitään lukenut, tilaus oli tehty nopeammin kuin ehdin sanoa paypal.

Kerro jos olet sortunut samaan ja onnistunut tuolla vekottimella!

Mascarponepannukakkuja kahdelle

  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 2,5 dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl mascarponea
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • 2 rkl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 2 rkl sulatettua voita
  • voita paistamiseen
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi ja paista pieniksi pannukakuiksi. Se tunnustamani paistomuotti oli ihan susi, pannukakut tarttuivat siihen, eivätkä tosiaankaan irronneet nätisti, vaan niiden reunoista tuli repaleisia. Ehkä kokeilen toisenlaisella taikinalla vielä, tai vaikka kananmunien paistamista sillä. Ehkä siirrän sen jätekuljetukseen. Enkä tilaa enää "kaikkea kivaa" netistä. Loput paistoin ihan tavalliseen tapaan pannulla. Taikina toimi ihan hyvin poislukien tuo kiinanihme.

Pannukakkujen kanssa tarjosin pakastemansikoista tekemääni nopeaa kastiketta, siinä oli ja lusikallinen sokeria ja bamixilla tasaiseksi. Toinen lisäke oli kermavaahdon ja mascarponen sekoitus, jonka olin maustanut vaniljasokerilla. Tietysti meillä oli vaahterasiirappia ja muutama vadelmakin.


Lisään postauksen CampaSimpukan ylälaidan Pannukakut ja vohvelit-välilehdelle, jolta löytyy sitä mitä otsikkokin lupaa. 

12 kommenttia:

  1. "tilaus oli tehty nopeammin kuin ehdin sanoa paypal." Ahahhaa! Aivan loistavaa! Mahtavat aamunaurut, kiitos tästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä, minulla on jo hieman nolostus ostoksestani laantunut. Pitää vaan pitää kortti piukemmin lompakossa, eikä ostella sitä sun tätä. :D

      Poista
    2. Eihän paypalilla tarvii edes korttia kaivaa esiin! Mä olen muistaakseni ostanut naamakirjan houkuttelemana vain koirakamaa, pääosin ruokaa ja herkkuja. Ei tule helposti huteja :).

      Poista
    3. Tässä tapauksessa ei ollut oikeasti paypal, se oli vain tekstillinen kukkanen. :D Se on kyllä hyvä, jos koiratarvikkeissa ei ole tuollaisia mainoksessa mainiolta näyttäviä, mutta oikeasti vähämmän toimivia juttuja. :)

      Poista
  2. Omallakin kohdalla tullut tehtyä sellaisia ostoksia,Kiinan suunnalta että ihmettelin miten tuli tilattua.Mutta tuo pannukakkumuottihan vaikuttaa tosi näppärältä🍴😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, niin se vaikutti siinä mainospätkässäkin, mutta kokeiltaessa pelkäsin koko ajan, että se sulaa pannulle, nuuhkin että haiseeko uhkaavalle, eikä ne pannukakut irronneet suosiolla, reunoista tuli repaleiset. Uskon, että taikinan koostumuksella on tekemistä tämän kanssa, mutta ainakaan ensimmäinen kokeilu ei onnistunut. :)

      Poista
  3. Miten lohdullista, että muillekin sattuu virhearviointeja! Meillekin on sattunut, mm.
    - lihapullasakset: nopeammin pyörität vaikka kahdella pikkulusikalla kuin näiden saksien avulla, niistä nimittäin on vaikea pullauttaa taikinapalloa pallonmuotoisena pois
    - silikoninen sydänmuotti kananmunien (tai lättyjen tai pannarien paistoon): Valskaa! Paistettu lopputulos muistuttaa enemmän ameebaa kuin sydäntä, mikä ei ole romanttista ja herkkää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, muistan nähneeni tuollaiset lihapullasakset :D Mutta vannon, etten ole ostanut sellaisia!

      Poista
  4. Mäkin näin tän mainoksen ja ehdin vaan ajatella että noinkohan toimii. Nyt ei tarvii enää miettiä.
    Meillä on pari sellaista munamuottia, johon laitetaan keitetty muna vastakuoritun kuumana ja niistä tulee pupun tai Hello Kittyn mallisia. Suomessa vaan ei ole niihin tarpeeksi suuria munia. Korvatonta pupua ei tunnista kukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, meillä oli sellainen muotti, jolla sai kananmunasta neliskanttisen. Kerran taidettiin kokeilla, ennen kuin meni kiertoon. :D Muistaakseni USAn tuliaisia, kun siihen aikaan Suomesta ei vielä saanut niin paljon kaikkea "tarpeellista" keittiöön. :D :D

      Poista
    2. Jätettiin sentään ostamatta taannoin muotti, jolla olisi saanut prinssinnakkeihin Hello kittyn pärstän painettua :D

      Poista
    3. Mutta varmasti harmitti jälkikäteen? :D

      Poista