tiistai 15. elokuuta 2017

Jälkilämpö hyötykäyttöön – pannukakkua Big Green Eggillä

Juuri ennen reissuunlähtöä täytyy ruokaa raapia kaapeista ja välttää kaupassa käymistä. Tänään söimme päivälliseksi grillattuja lampaankyljyksiä, niistäkin pakastimen palikoista oli hyvä päästä eroon. Ei niissä paljon syötävää ollut, mutta nälkä siirrähti. Pääruokaa tärkeämmäksi nousi jälkiruoka, jonka takia oikeastaan grillikin kuumeni, halusin kokeilla pannukakun paistamista Big Green Eggissä jälkilämpöä hyödyntäen. 

Pannukakku grillissä

  • 2 kananmunaa
  • 4 dl maitoa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 50 g voita sulatettuna + 30 g vuoan voiteluun
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
Laita kaikki ainekset lukuunottamatta vuoanvoiteluvoita tehosekoittimen kannuun ja anna laitteen sekoittaa taikina tasaiseksi. Jätä taikina asettumaan 1-6 tunniksi, kai se voi yön ylikin olla jääkaapissa. Kun on aika paistaa pannukakku, sulata toinen iso nokare voita ja voitele foliovuoka oikein runsaasti. 

Meillä Big Green Egg oli hiipumisvaiheessa lampaan grillaamisen jäljiltä ja Antti laittoi epäsuoraa lämpöä varten egg convectorin ja vielä pizzakiven grilliin ja  sääti lämmön noin 220 asteeseen (älkää minulta kysykö miten). Sitten hän nosti nelikulmaisen voidellun  foliovuoan pizzakiven päälle ja kaatoi pannukakkutaikinan vuokaan. Pannukakku paistui grillissä noin 30 minuuttia ja nousi kauniisti vuoan reunoja pitkin, muttei pursunut hallitsemattomasti yli. 


Heti kun vuoka oli otettu pois grillistä pannukakku laski kyllä alemmas, dutch babies-tyyliin. Söimme pannukakkua loman alkamisen kunniaksi Jymy-mustikkajäätelön, marjojen ja samppanjan kanssa. Loma alkoi aika mukavasti.


Lisään tämän postauksen CampaSimpukan ylälaidan Pannakakut ja vohvelit- ja Big Green Egg-välilehdille, sillä se liippaa riittävästi kumpaakin aihepiiriä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti