maanantai 19. helmikuuta 2018

Sahramipannacotta

Lauantaina meillä ei pitänyt edes olla varsinaisesti päivällistä, saati jälkiruokaa, mutta oli meillä kuitenkin. Jälkiruokana oli sahramilla maustettua pannacottaa. Ohjeen jälkiruokaan otin täältä. Pienensin ohjetta kahdelle sopivaksi ja muutenkin soveltelin, sillä yleensä ehtymätön kermavarastoni todella ehtyi lauantaina. 

Sahramipannacotta kahdelle

  • 1 dl kermaa
  • 1 dl maitoa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljatahnaa
  • sahramihippuja (noin 1/4 tl)
  • 0,5 liivatelehteä
  • koristeluun tomusokeria, vadelmapölyä ja marjoja
Leikkasin saksilla liivatelehden pienempiin paloihin ja laitoin ne kylmään veteen. Kuumensin kattilassa kerman ja maidon, sekoitin mukaan sahramihiput, vaniljatahnan ja sokerin. Kun seos melkein kiehui, sammutin liekin kattilan alta ja sekoitin mukaan vedestä puristellut liivatepalat. Vispilöin kunnes liivate oli liuennut seokseen. Siivilöin seoksen pieneen kannuun, siivilään jäivät lionneet sahramihiput. Kaadoin seoksen pieniin purkkeihin, suljin ne kannella ja laitoin jääkaappiin. Iltasella päivällisen jälkeen söimme jälkiruoat marjojen ja kahvin kanssa. Liivatetta olisi voinut olla vieläkin vähemmän, ehkä kolmasosa levystä. 

2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa herkullisen erilaiselta, nam! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun vaan sen liivatteen määrän saisin tarpeeksi vähäiseksi tai otettua asiakseni opetella agar agarin käyttöä. :)

      Poista